Nyhed -
NNIT er klar med SAP's nye integrationsplatform
Seneste version af integrationsværktøjet SAP PO er en ren Java-løsning, der kører hurtigere og giver nye muligheder for kommunikation med EDI-systemer.
Den nye version af SAP Process Orchestration er både smartere og hurtigere end forgængeren. Så stærke argumenter taler for at opgradere. Men virksomheder skal inddrage flere aspekter, før de beslutter sig, råder SAP-ekspert Peter Kreiner fra NNIT.
SAP Process Orchestration (PO) 7.31 er den nyeste udgave af SAP’s værktøj til at binde systemer sammen. Det er et strategisk værktøj, der forvandler en samling isolerede informations-øer til en integreret helhed.
SAP PO anvendes både internt, hvor det for eksempel kan forbinde økonomisystemet
med HR-afdelingens systemer, og eksternt, hvor det ekspederer ordrer og fakturaer mellem handelspartnere.
Hidtil har SAP PO været opbygget som en kombination af Java-teknologi og SAP’s egen ABAP-stak. Men PO 7.31 er en ren Java-løsning.
”Det betyder, at der ikke er brug for at oversætte mellem de to sprog. I praksis medfører det, at systemet er blevet syv til ti gange hurtigere. Og samtidig er hardwarekravene nu 40 procent lavere,” fortæller Peter Kreiner.
Dermed kan PO 7.31 køre på billigere hardware, så der kan være penge at spare ved
at skifte.
SAP leverer adaptere
Foruden den forbedrede performance byder SAP PO 7.31 også på ny funktionalitet. Hvis systemet skal kommunikere med et eksternt EDI-system (Electronic Data Interchange), skal man bruge en adapter til den handelsstandard, partneren anvender. Det kan fx være X.12 eller EDIFACT.
Tidligere leverede SAP ikke adaptere, så det var nødvendigt at investere i adaptersoftware fra andre softwarehuse som fx Seeburger. Med den nye version kan man nu købe adaptere direkte fra SAP.
”Man kan slippe for at købe adapterne fra Seeburger, som mange finder dyre og svære at bruge. Dog er der forskel på, hvordan man betaler for dem: Hos SAP betaler du ud fra, hvor mange partnere du integrerer til, mens det hos Seeburger er pr. dokumenttype. Så det er en individuel vurdering, om det kan betale sig at skifte,” siger han.
Overgangen til ren Java er heller ikke uden udfordringer. Hvis virksomheden har udviklet forretningsprocesser med ccBPM (cross-component Business Process Management), kan de ikke uden videre flyttes over. Derfor skal de nyudvikles i det BPM-værktøj, der indgår i SAP PO 7.31.
”Hvis man har mange processer, kan det måske betale sig at fortsætte med to softwarestakke, hvor man både anvender Java og ABAP. Men fremtiden for produktet er klart Java, så på et tidspunkt bliver man nødt til at skifte,” siger Peter Kreiner.
Planlæg overgangen
Nogle af NNIT’s kunder behandler over 700.000 beskeder i deres PO-system hver dag. Det kan være alle ordrer, der kommer ind ad den vej. Dermed er PO et kritisk system, hvor nedetid koster mange penge. Derfor skal overgangen til den nye version planlægges omhyggeligt.
”Vi anbefaler, at virksomheden sammen med os udarbejder en grundig plan for, hvordan overgangen skal forløbe. Her skal vi afklare ambitionsniveauet: Ønsker vi at flytte revl og krat over uændret, eller benytter vi lejligheden til at rydde op i systemet? Det er også en god lejlighed til at få opdateret dokumentationen, så man har helt styr på, hvad der sker hvor i systemet,” siger han.
Peter Kreiner anbefaler langt de fleste kunder at foretage en løbende migrering frem for
at opgradere alt på en gang. På den måde opdeles opgaven i delprojekter. Det mindsker risikoen, hvis der opstår uforudsete problemer.
Kontakt Peter Kreiner på pkne@nnit.com eller +45 3075 2037, hvis du vil høre nærmere om mulighederne i SAP PO 7.31.
NNIT’s SAP PO-offerings
SAP PI/PO Healthcheck
Få tjek på integrationerne og forbedringspotentialet
SAP PO upgrade assessment
Er du parat til at opgradere – og hvordan bør det foregå?
SAP Integration Governance
Få styr på best practice for integration og udviklingsprocesser
Nemhandel
Understøt Nemhandel formaterne direkte på SAP PI/PO platformen med NNIT’s standard produkt